Vanliga frågor

Hur hyr man in maskintjänster från andra lantbrukare via Skördetid?

Tanken bakom Skördetid är att det ska vara enkelt att få en överblick av alla maskintjänster som erbjuds i sitt närområde. Videon nedan visar hur man går från att ha hittat en annons för en maskintjänst, som lagts ut av en gård i närheten, till att skicka en bokningsförfrågan för specifika datum och kunna ta kontakt med varandra.

Hur går det till för att lägga upp en annons för uthyrning av en maskintjänst?

Om du vill berätta för andra gårdar i din region att du erbjuder en specifik maskintjänst, gör du det enklast genom att lägga upp en annons. Annonsen ska vara specifik för en typ av tjänst, erbjuder du flera olika maskintjänster är det bara att lägga upp fler annonser. I annonsen beskriver du tjänsten, anger pris samt vilka dagar den är tillgänglig genom att markera dessa i kalendern. Efter att tjänsten bokats av en annan lantbrukare så uppdateras kalendern, då riskerar du inte att få flera bokningsförfrågningar för dagar den redan är uthyrd. Kolla in videon nedan för en snabb genomgång av hur du lägger upp en annons!

Hur fungerar bokningsprocessen för uthyrare respektive inhyrare av en tjänst?

I videon visar vi först hur det går till för lantbrukaren som önskar hyra en tjänst, genom att klicka på en annons och skicka en bokningsförfrågan. Sen visar vi hur ägaren av annonsen, lantbrukaren som vill hyra ut tjänsten, tar emot förfrågan med alla kontaktuppgifter samt accepterar den.

Hur använder man vårt forum?

När du registrerat dig gratis på skordetid.se är det fritt fram att utnyttja vårt nya forum för lantbrukare. Här kan du ställa specifika frågor om exempelvis maskinsamverkan och maskinkostnader så väl som andra ämnen du behöver hjälp med! Vi vill göra det enkelt för kunniga lantbrukare över hela landet att utbyta kunskap och erfarenheter med varandra.

Finns Skördetid som app?

Just nu finns vi tyvärr inte som app men det går enkelt att ladda ner en genväg till vår hemsida direkt i telefonen, kolla på den korta instruktionsvideon nedan!